Advocaten

mr. Michel Govers

Michel heeft voordat hij zijn eigen kantoor startte ervaring opgedaan bij drie verschillende advocatenkantoren in de regio. Daarvoor is hij werkzaam geweest bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat hem plaatste op de Nederlandse Ambassade in Riyad, de hoofdstad van Saudi- Arabië.

Michel staat bij de Raad voor Rechtsbijstand ingeschreven als specialist op het gebied van strafrecht. Tevens staat hij ingeschreven als specialist op het gebied van asiel- en vreemdelingenrecht.

img_4365-2

 

 

mr. Rachid El Bellaj

Rachid is in januari 2017 beëdigd als advocaat, nadat hij reeds sedert januari 2016 verbonden is als juridisch medewerker aan Advocatenkantoor Govers. Rachid richt zich met name op het strafrecht en bestuursrecht, zoals zaken die betrekking hebben op de Participatiewet (veelal bijstandszaken).

img_4380-2

 

mr. A. El Darrazi

Anissa is als juridisch medewerkster in dienst getreden in maart 2018. Zij ondersteunt de straf- en vreemdelingenpraktijk.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Geen bewijs: jongeren vrijgesproken van groepsverkrachting

De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft zeven Tilburgse jongeren die als verdachten terechtstonden voor groepsverkrachting van een toen 23-jarige vrouw vrijgesproken. De jongeren, die destijds allemaal minderjarig waren, moesten zich voor de rechtbank verantwoorden voor seksuele handelingen die plaatsvonden in 2016 en 2017. De rechtbankheeft niet kunnen vaststellen dat er sprake is geweest van verkrachting. Hiervoor is geen wettig en overtuigend bewijs gevonden.

ECLI:NL:RBZWB:2019:622

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant/Nieuws/Paginas/Geen-bewijs-jongeren-vrijgesproken-van-groepsverkrachting.aspx?pk_campaign=rssfeed&pk_medium=rssfeed&pk_keyword=Nieuws-van-de-rechtbank-Zeeland-West-Brabant

zie ook

https://www.ad.nl/binnenland/tieners-vrijgesproken-van-verkrachting-geestelijk-beperkte-vrouw-ondanks-filmpjes~a18ee95f/

Lees verder

Uitspraak Raad van State over de positie van Gülenisten in Turkije

13 februari 2019:

De staatssecretaris heeft ondeugdelijk gemotiveerd dat Gülenisten in Turkije niet systematisch strafrechtelijk worden vervolgd en alleen al daarom ook niet als groep het risico lopen op een behandeling in strijd met artikel 3 van het EVRM.

 

ECLI:NL:RVS:2019:377

Zie ook:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4609961/turkse-asielzoekers-hebben-hoop-na-uitspraak

 

Lees verder

Bereikbaarheid

Wegens een technische storing zijn wij vanaf woensdagmiddag 8 november 2017 tot en met zaterdagochtend 11 november 2017 mogelijk niet, dan wel slecht bereikbaar via telefoon en fax. KPN werkt aan dit probleem en hoopt dit uiterlijk zaterdagochtend 11 november 2017 te hebben opgelost. Onze excuses voor dit ongemak.

Uiteraard zijn wij in deze periode bereikbaar op de bij u bekende mobiele telefoonnummers.

Lees verder