Het kantoor

Mr. (Michel) Govers heeft voordat hij zijn eigen kantoor startte ervaring opgedaan bij drie verschillende advocatenkantoren in de regio. Daarvoor is hij trainee geweest bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat hem plaatste op de Nederlandse Ambassade in Riyad, de hoofdstad van Saudi- Arabië.

De nadruk van de praktijk ligt op de onder het kopje “rechtsgebieden” genoemde rechtsgebieden. Voor overige kwesties op andere rechtsgebieden kunt u eveneens terecht bij dit kantoor. Mocht u een kwestie hebben in een rechtsgebied dat niet op deze website wordt genoemd, dan wordt u vriendelijk verzocht contact met ons op te nemen om te bezien of uw zaak bij dit kantoor behandeld kan worden.

Mr. Govers streeft erna om zijn kennis steeds meer te vergroten en up to date te houden. Hiertoe worden niet enkel jaarlijks de door de Orde van Advocaten opgelegde verplichte cursussen gevolgd, maar wordt ook zelf actief en betrokken actie ondernomen om kennis en kunde te vergroten. Zo heeft mr. Govers in 2013 nog een wetenschappelijk artikel gepubliceerd.

Nieuws

Geen bewijs: jongeren vrijgesproken van groepsverkrachting

De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft zeven Tilburgse jongeren die als verdachten terechtstonden voor groepsverkrachting van een toen 23-jarige vrouw vrijgesproken. De jongeren, die destijds allemaal minderjarig waren, moesten zich voor de rechtbank verantwoorden voor seksuele handelingen die plaatsvonden in 2016 en 2017. De rechtbankheeft niet kunnen vaststellen dat er sprake is geweest van verkrachting. Hiervoor is geen wettig en overtuigend bewijs gevonden.

ECLI:NL:RBZWB:2019:622

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant/Nieuws/Paginas/Geen-bewijs-jongeren-vrijgesproken-van-groepsverkrachting.aspx?pk_campaign=rssfeed&pk_medium=rssfeed&pk_keyword=Nieuws-van-de-rechtbank-Zeeland-West-Brabant

zie ook

https://www.ad.nl/binnenland/tieners-vrijgesproken-van-verkrachting-geestelijk-beperkte-vrouw-ondanks-filmpjes~a18ee95f/

Lees verder

Uitspraak Raad van State over de positie van Gülenisten in Turkije

13 februari 2019:

De staatssecretaris heeft ondeugdelijk gemotiveerd dat Gülenisten in Turkije niet systematisch strafrechtelijk worden vervolgd en alleen al daarom ook niet als groep het risico lopen op een behandeling in strijd met artikel 3 van het EVRM.

 

ECLI:NL:RVS:2019:377

Zie ook:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4609961/turkse-asielzoekers-hebben-hoop-na-uitspraak

 

Lees verder

Bereikbaarheid

Wegens een technische storing zijn wij vanaf woensdagmiddag 8 november 2017 tot en met zaterdagochtend 11 november 2017 mogelijk niet, dan wel slecht bereikbaar via telefoon en fax. KPN werkt aan dit probleem en hoopt dit uiterlijk zaterdagochtend 11 november 2017 te hebben opgelost. Onze excuses voor dit ongemak.

Uiteraard zijn wij in deze periode bereikbaar op de bij u bekende mobiele telefoonnummers.

Lees verder