Tarieven

Juridische bijstand wordt normaliter niet voor niets verzocht. Advocatenkantoor Govers vindt het daarom belangrijk om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Dat kan door ingeschreven te staan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Indien en voor zover u in aanmerking komt voor rechtsgesubsidieerde bijstand, “de toevoeging”, betaalt u per zaak slechts een eigen bijdrage, die wordt vastgesteld op basis van uw inkomen en vermogen. De Raad voor Rechtsbijstand gaat bij het bepalen van de vraag of u wel, dan wel niet voor een toevoeging in aanmerking komt in beginsel uit van uw inkomen twee jaar geleden. Onder omstandigheden is het mogelijk een peiljaarverleggingsverzoek in te dienen.

Het indienen van de toevoeginsaanvraag wordt door Advocatenkantoor Govers gedaan. Dit zal verder met u worden besproken tijdens het eerste gesprek. Meer informatie over het toevoegingssysteem vindt u op de website www.rvr.org.

Advocatenkantoor Govers werkt met de Raad voor Rechtsbijstand samen op basis van High Trust. Dit brengt ook voor u voordelen met zich mee. U weet met deze regeling bij een aanvraag in de meeste rechtsgebieden veel sneller dan voorheen of u in aanmerking komt voor het systeem en welke eigen bijdrage u verschuldigd bent.
Mocht u niet in aanmerking komen voor een toevoeging, dan wel geen gebruik willen maken van het systeem van rechtsgesubsidieerde rechtsbijstand, dient u het uurtarief te voldoen.

Bij veel kantoren dient u naast het uurtarief kantoorkosten te voldoen. Advocatenkantoor Govers brengt u geen kantoorkosten in rekening.

Onder omstandigheden is het mogelijk een afwijkend uurtarief af te spreken. Dit kan tijdens het intakegesprek worden besproken. Tevens is het in sommige gevallen mogelijk een vaste prijs af te spreken voor (een deel van) de zaak.

hightrust

Nieuws

Geen bewijs: jongeren vrijgesproken van groepsverkrachting

De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft zeven Tilburgse jongeren die als verdachten terechtstonden voor groepsverkrachting van een toen 23-jarige vrouw vrijgesproken. De jongeren, die destijds allemaal minderjarig waren, moesten zich voor de rechtbank verantwoorden voor seksuele handelingen die plaatsvonden in 2016 en 2017. De rechtbankheeft niet kunnen vaststellen dat er sprake is geweest van verkrachting. Hiervoor is geen wettig en overtuigend bewijs gevonden.

ECLI:NL:RBZWB:2019:622

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant/Nieuws/Paginas/Geen-bewijs-jongeren-vrijgesproken-van-groepsverkrachting.aspx?pk_campaign=rssfeed&pk_medium=rssfeed&pk_keyword=Nieuws-van-de-rechtbank-Zeeland-West-Brabant

zie ook

https://www.ad.nl/binnenland/tieners-vrijgesproken-van-verkrachting-geestelijk-beperkte-vrouw-ondanks-filmpjes~a18ee95f/

Lees verder

Uitspraak Raad van State over de positie van Gülenisten in Turkije

13 februari 2019:

De staatssecretaris heeft ondeugdelijk gemotiveerd dat Gülenisten in Turkije niet systematisch strafrechtelijk worden vervolgd en alleen al daarom ook niet als groep het risico lopen op een behandeling in strijd met artikel 3 van het EVRM.

 

ECLI:NL:RVS:2019:377

Zie ook:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4609961/turkse-asielzoekers-hebben-hoop-na-uitspraak

 

Lees verder

Bereikbaarheid

Wegens een technische storing zijn wij vanaf woensdagmiddag 8 november 2017 tot en met zaterdagochtend 11 november 2017 mogelijk niet, dan wel slecht bereikbaar via telefoon en fax. KPN werkt aan dit probleem en hoopt dit uiterlijk zaterdagochtend 11 november 2017 te hebben opgelost. Onze excuses voor dit ongemak.

Uiteraard zijn wij in deze periode bereikbaar op de bij u bekende mobiele telefoonnummers.

Lees verder